torek, 17. januar 2012

Drugi dan - Sicilija

Noč je bila kratka in jutro hladno. V gostujoči šoli nas je pozdravila ravnateljica.


Nagovoru je sledila predstavitev Sicilije. Predstavitev je bila zanimiva. Pripravili so jo domači dijaki. Po predstavitvi je sledilo tekmovanje za dijake o poznavanju Sicilije. Žan in Jakob sta se odlično odrezala (oziroma sta odlično poslušala) saj sta bila druga na kvizu.


Sledil je sestanek za koordinatorje mobilnosti. Romuni želijo, da bi vse sodelujoče šole povečale število gostovanj.
Sledil je obisk pri županu Caltanissette in ogled muzeja skulptur po katerih so bili potem izklesani kipi iz kamna, seveda bistveno večjih velikosti.


Najbolj mi je bil všeč kip "ne slišim dobro," no, ne vem čisto točno pravega imena. Malo me je namreč spominjal na šolo.


Po obisku župana smo imeli t.i. fast food oziroma kosilo stoje v eni od bližnjih restavracij.
Ob 15.00 smo imeli v šoli delavnico za učitelje. Sledila je izmenjava izkušenj, pomoč pri uporabi programskih orodij in manjši spori okoli uporabe portov mikrokrmilnika. Demonstrirali smo delovanje programa za PWM krmiljenje DC oziroma servo motorja. Razmerje pulz-pavza je določena s pomočjo potenciometra, ki je priključen  na AD vhod mikrokrmilnika. S turško ekipo smo si izmenjali izkušnje o uporabi programa Proteus pri simulaciji delovanja mikrokrmilnikov. S špansko in romunsko ekipo pa izkušnje o uporabi programa za načrtovanje tiskanih vezij.    
Skupaj z dijaki smo obiskali še muzej Abbey of the Holy Spirit in Caltanissetta. Prevladovale so antične lončene posode. Z Danijelom, učiteljem iz avstrijskega moštva sva se strinjala: "To many pots for men and no one dishwasher."
Dijaki so se odpravili h gostiteljskim družinam na večerjo. Učitelji pa smo jo mahnili v restavracijo Al Duomo.