sobota, 21. januar 2012

Šesti dan - domov

Sobota, dan odhoda domov. Lastnica hotela nas je opozorila na možnost stavke avtobusnih prevoznikov in taksistov. Z ogledom Catanije se zato nismo preveč mudili. Seveda pa sta Žan in Jakob ta čas vseeno izkoristila za navezovanje stikov z najstnicami. Kdo bi jima lahko zameril? Žanovo dekle je ves čas skrbelo (beri SMS non-stop), da bo njenemu izbrancu preskočila iskra ob pogledu na črnolase sicilijanke. Z Jožetom sva strokovno zaključila, da je ta strah popolnoma odveč.


Prekladanje na letališču je bilo res dolgočasno. Sam let je bil pravi balzam, Jože je ves čas razpredal o vseh mogočih letalskih nesrečah.
V Benetkah smo se zbasali v avto in nadejali hitre vrnitve v Slovenijo. Na žalost pa so italijanski "darsovci" meni nič, tebi nič zaprli del avtoceste. Oznake za obvoz so bile tako zgledno urejene, da smo se kar dvakrat peljali mimo ene in iste cestninske postaje. Z Jožetom sva izrekla par krepkih na račun cestninarjev. Na avtocesti mi je uspelo ustaviti vzdrževalni kombi, vendar mi voznik ni znal povedati več kot to, da je avtocesta zaprta, da ne pozna obvoza in da je iz Romanie.
No ja, vseeno smo se srečno pripeljali domov, malo pred drugo uro zjutraj.