četrtek, 19. januar 2012

Četrti dan - Sicilija

Na dopoldanskem srečanju učiteljev v šoli se je zopet odvijal boj za lastništvo portov mikrokrmilnika. Naša skupina C za priključitev motorjev potrebuje port C, ki ima vgrajen PWM izhod. Prav tako potrebujemo tudi pin RC2 ali pin RC1, ki je multipleksiran z analognim vhodom mikrokrmilnika. Učitelj romunske ekipe je želel uporabiti drug prevajalnik, vendar smo ga enoglasno zavrnili. Želimo doseči izmenljivost izvornih kod za posamezne aplikacije. Na konci me je od vseh argumentov za in proti že bolela glava. Glede na to, da smo tri ekipe že uporabile isti prevajalnik in bolj ali manj dokončale aplikacije, bi bil čisti absurd uporabiti prevajalnik, ki ga predlaga druga skupina, ki pa še ni napisala nobene aplikacije.
S sendvičem v roki smo se skupaj z dijaki odpeljali v antično mesto Agrigento, na obisk doline templjev.



 Poleg antičnih zgradb smo občudovali še ulite železne skulpture. Učitelj avstrijskega tima, Daniel, je hudomušno pripomnil: "Too many unfinished projects."




Ob vrnitvi v Caltanissetto smo lahko opazovali sončni zahod in gnečo avtomobilov, ki so jo povzročili stavkajoči tovornjakarji.
V šoli nas je čakalo presenečenje-poslovilna večerja z dijaki, gostiteljskimi družinami in učitelji.